I Danmark venter vi stadig på de koldeste dage, men det betyder ikke, at vi slipper helt for de kolde dage og nætter. Temperaturen bevæger sig nemlig ikke meget, men holder sig meget lige, helt tæt på frysepunktet. På trods af at vi går mod varmere og lysere tider, så er der stadig alt for lang tid til, at man kan hoppe i et par shorts igen. Det betyder altså også, at det kan være en rigtig god idé, at fyre lidt op for varmen rundt omkring i de danske stuer. En af de rigtig gode løsninger er træpiller. Når man skal bruge produkter til at fyre op med, så kan man godt komme i en position, hvor det har været nødvendigt, at man allerede et år før man skal bruge træ eller lignende, sørger for at det står et tørt sted. Med træpiller er det meget lige til. Man bestiller den mængde træpiller man skal bruge, og så kan man ellers bare begynde at fyre op. Naturligvis er det også fordelagtigt at kunne opbevare de bestilte træpiller et tørt sted, men de fylder meget mindre end de alternativer der er til træpiller. De forhandles nemlig primært i størrelsen 6 mm og 8mm. Pillerne er derfor ikke specielt store. Det er også en misforståelse, at produkterne bliver leveret i store poser som sviner med smuld overalt. Flere producenter sælger deres produkter i poser hvor der ikke er smuld i, således at man ikke behøver at have det til at svine overalt.
Den høje brændværdi man kan få ved at bestille visse træpiller, taler også i høj grad for, at man kigger på dem som alternativ til optænding. Desuden findes der også producenter af træpiller, som går meget op i bæredygtigheden bag. Det er altså en misforstået holdning, hvis man tror, at træpiller bare er uanstændigt produceret og blot er en uansvarlig løsning. Visse producenter har nemlig opnået visse certificeringer, som kan klassificere deres produkter som meget bæredygtige. Producenterne kan også opnå andre certificeringer som viser, at deres træpiller ikke er produceret uden hensigtstagen, ved blot at fælde en hel skov. Der kan nemlig opnås en FSC certificering, som beviser, at man som producent, kun bruger træer der er fældet, når der er reproduceret et nyt til at tage dets plads. Man kan derfor som forbruger trygt læne sig tilbage med god samvittighed. Selve processen bag produktionen af træpiller er egentlig lidt som man kunne forvente. Man anvender en række træer, som bliver reduceret til en størrelse der minder om savsmuld, hvorefter det behandles og laves om til træpiller, som man kender dem.
Der findes mange forskellige forhandlere, det er derfor vigtigt, at man finder en, som tilbyder de produkter, som lever op til de nævnte certificeringer. Der er egentlig ikke mange fabrikker i Europa, som lever op til begge de certificeringer der er nævnt, men en af de få, er DanPellets. Den danske producent kan nemlig være stolte af, at de er en af de få fabrikker, som er blevet belønnet med de forskellige certificeringer.