Hvis ikke man passer godt på sine tænder, vil man hurtigt få brug for at gå til en tandlægevagt. Derfor er det vigtigt, at man børster sin tænder grundigt, bruger tandtråd og besøger tandlægen minimum en gang årligt. Det kan blive rigtig ubehageligt, hvis man får en slem tandpine. Derudover kan det faktisk også gå hen at blive ret dyrt. For hvis man tilsidesætter sine tænders helbred, vil man på et eller andet tidspunkt få brug for en tandlægevagt. Er det en slem skade, så kan regning blive stor. Det skal dog siges, at selvom man gør alt det rigtige, vil der alligevel være en chance for at man får tandpine.

 

Tandlægebesøget er vigtigt

Der er rigtig mange der dropper det årlige tandlægebesøg, og det er en rigtig dårlig ide. For det har en enorm indflydelse på tændernes sundhed. For nogen skyldes det dovenhed og for andre en mangel på penge. Men selvom det kan virke som en irriterende omkostning, er det en god investering i det lange løb. Får man brug for en tandlægevagt, så kan det årlige tandlægebesøg virke som en lille udgift.

 

Grunden til at det er så vigtigt at gå til tandlægen hvert år er, at de vil pleje tænderne på en måde, som man ikke selv kan klare med en tandbørste. Med tiden samles der nemlig tandsten, hvilket en almindelig børstning ikke fjerner. Disse tandsten vil med tiden nedbryde tænderne, hvilket i sidste ende kan betyde huller. Får man et hul i tænderne, kan man få brug for at tage til en tandlægevagt. Dette vil i sidste ende blive dyrere, end hvis man havde fået fjernet tandstene før de lavede en skade.

 

Har du fået en tandskade?

Der kan selvfølgelig også være andre grunde til, at man får brug for en tandlægevagt. Hvis man er ude for et uheld, hvor der sker skade på tænderne, vil man få brug for hjælp. Det kan eksempelvis være at man falder på cyklen, og man i faldet får slået en eller flere tænder ude. Det er de færreste som ønsker at leve videre med manglende tænder, og derfor har man behov for professionel hjælp. I denne situation, vil det være en stor hjælp hvis man er forsikret. Tandskader er nemlig ikke dækket af den danske sygesikring, og derfor vil man selv skulle betale. Dette kan man undgå med den rette ulykkesforsikring. Det kan være rigtig vigtigt, da en tandskade kan munde ud i en stor regning.

 

Har din tandlæge lukket

Får du akut brug en tandlægevagt uden for din normale tandlæges åbningstider, så er det godt at kende til et sted med sene åbningstider. I København finder man blandt andre Tandlægecenter Højbro Plads. De er nemlig en akut tandlæge og har derfor lange åbningstider. Derudover har de en vagttelefon, som man kan ringe til døgnet rundt. Hvis ikke man kan få fikset sit problem her og nu, så vil man blive rådgivet i den bedste måde at håndtere tandpinen på, indtil man kan komme ind på klinikken.

 

Tandtråd er et godt værktøj

Der er rigtig mange, som vælger ikke at bruge tandtråd. Det er en rigtig dårlig ide, da det kan mindske risikoen for tandpine enormt meget. Grunden til det er, at man med tandtråd vil komme ind hvor tandbørsten ikke kan komme. Madrester har det nemlig med at sætte sig fast, og får man dem ikke fjernet, så kan de danne skader. Det der sker er nemlig, at de begynder at danne bakterier. Hver gang man spiser noget, fodre man disse bakterier – og her er det især sukker og kulhydrater der er slemme. Derefter vil disse bakterier skabe nogle affaldsstoffer, der langsomt vil ætse sig igennem tænderne. Det kan skabe huller og dermed give en slem tandpine. Derfor vil man i sidste ende få brug for en tandlægevagt.

 

Godt for helbredet

Sunde tænder har en indflydelse på kroppens helbred, og det er derfor vigtigt at man passer på dem. Det er nemlig blevet bevist, at der er sammenhæng mellem tændernes og kroppens helbred. Derudover er der flere sygedomme som kan opdages ud fra tændernes tilstand – fx diabetes og spiseforstyrrelser. Man skal altså passe godt på sine tænder, ikke bare for at undgå besøget hos en tandlægevagt, men ligeledes for ens generelle helbred.

Kategorier:Diverse