Danmark er et velfærdssamfund, hvor der er stor fokus på offentlige sygehuse. Men selvom der er gratis sundhedspleje, så findes der alligevel en del privathospitaler. Det er dog ikke dem alle der er et direkte alternativ. Mange privathospitaler fokuserer nemlig på andet end at helbrede sygdomme – og det er kosmetiske behandlinger. Dette udbydes nemlig primært hos det private, da det omhandler valgfrie operationer, og har dermed ikke nogen indflydelse på personers sundhed. Derfor er det naturligvis ikke dækket af den danske sygesikring.

 

I dette indlæg vil der blive sat fokus på de kosmetiske behandlinger, som et privathospital typisk vil udbyde.

 

Plastikkirurgi

Dette dækker over en række forskellige behandlinger – fx brystoperationer, ansigtsløft og fedtsugning. Før det blev en almindelig behandling hos et privathospital, så var det en form for behandling af skader under krig. Faktisk var det engelske læger som behandlede tilskadekommet soldater for slemme sår. Nu er det dog mere kendt som noget mange kendisser fra Hollywood får lavet.

 

Brystoperationer

Der er mange muligheder når det kommer til brystoperationer på et privathospital. Typisk vil man få sine bryster forstørret og reduceret. Det er et fænomen som er blevet mere og mere kendt, hvilket for det første skyldes nutidens skønhedsideal, men ligeledes de muligheder teknologien har medbragt. Det har nemlig aldrig været mere sikkert at få lavet denne form for operation, og derfor er der mange der trygt vælger det. At der er rigtig mange kendisser som vælger at få lavet bryster, gør det ikke mindre populært.

 

Ofte er det kvinder der ønsker en brystoperation, men der er faktisk også mange mænd der har behov for det. Mandlig brystudvikling er faktisk mere udbredt end man lige skulle tro. Derfor udbydes disse former for operationer ligeledes til mænd.

 

Fedtsugning

Med denne form for behandling får man fjernet et fedtlag eller -depot, som bare ikke vil væk. Det er ikke en erstatning for slankekuren, og man behøver ikke at være overvægtig for at det giver mening. Nogen mennesker har nemlig bare nogle fedtdepoter som er svære at komme af med – for nogen umuligt. Det kan skyldes nogle hormonelle eller genetisk forhold, og derfor hjælper en løbetur ikke på problemet.

 

Ansigtsløft

Alderen sætter sine aftryk, og det er der rigtig mange der gerne vil kæmpe imod. Derfor er det en rigtig populær behandling på privathospitaler. For som årene går, så begynder huden at blive slap. Det skaber flere og flere rynker. Det er dog ikke kun alderen som spiller ind her, for rygning og solbadning kan være med til at fremskynde denne proces. Med behandlingen får man fjernet overflødig hud så rynkerne forsvinder. Det giver et sundere og ungdommeligt udseende.

 

Hårfjerning

Hårvækst kan være et problem for både mænd og kvinder. Derfor kan man på et privathospital få lavet permanent hårfjerning, og dermed ligge barberbladet på hylden. Der er dog ofte en forskel på kvinder og mænd med hensyn til hvilke områder de får det lavet. For kvinder er der typisk tale om under armene, på benene og ved bikinilinjen. Hos mænd ønskes det oftest på ryg og bryst. Selvom det kaldes for en permanent hårfjerning, så betyder det ikke at der aldrig vil vokse hår igen. Det skal altså nærmere forstås som hårfjerning af de eksisterende hår.

 

Andre kosmetiske behandlinger på privathospital

Et privathospital tilbyder ikke kun plastikkirurgi. Der er nemlig også andre kosmetiske behandlinger man kan få lavet. Her er der eksempelvis tale om Botox og fedtfrysning.

 

Botox

Denne form for behandling er ligesom med brysteoperationer blevet velkendt fra kendisserne i Hollywood. Den egner sig bedst til mindskning af rynker der er forekommet grundet muskelsammentrækninger. Det forgår således at man indsprøjter et stof i områder på ansigtet – typisk ved øjenbrynene, smilerynkerne og læberne. Det der så sker, er at musklerne bliver afslappet og dermed mindsker rynkerne synligt.

 

Fedtfrysning

Denne form for behandling håndterer lignende problemområder som fedtsugning. Den vil typisk blive brugt på dansehåndtag, dobbelthager og topmaver. Forskellen mellem denne behandling af fedtdepoter og fedtsugning, der er at det ikke er et kirurgisk indgreb. Det fungerer sådan, at fedtet bliver nedkølet til et punkt hvor fedtcellerne begynder at nedbrydes. Behandlingsforløbet er længerevarende og sker over flere omgange. Ofte er der tale om 2-3 måneder.

 

AK Nygart tilbyder behandlingerne

Alle ovenfor beskrevet behandlinger udbydes af privathospitalet AK Nygart. De har specialiseret sig i plastikkirurgi og blandt de førende inden for injektions behandlinger. De har efterhånden været på markedet i mange år, og de udfører flere tusinde behandlinger hvert år.

Kategorier:Skønhed