Rigtig mange mennesker har en ejerskifteforsikring i Danmark, på trods af at den ikke er lovpligtig. Det er en sikkerhedsgaranti, som kan skabe tryghed i maven, når der skal tages store beslutninger, og en bolig skal købes. Forud for, at du investerer i den tryghed, kan der dog være flere spørgsmål, der melder sig, eksempelvis hvilken en form for dækning din ejerskifteforsikring indebærer.

De kringlede forsikringsforklaringer

Ligesom det er gældende for alle andre forsikringer, kan betingelserne være en lang snøre at komme igennem, og det kan næsten virke så uoverskueligt, at man giver op. Det sprog, der anvendes, er meget juridisk tungt, og det kan faktisk være svært for ‘normale’ mennesker at forstå, hvad der egentlig står. Når du skal forstå, hvilken dækning din kommende ejerskifteforsikring indeholder, er det dog essentielt, at du er indforstået med betingelserne. Ellers kan du ende med at blive slemt skuffet senere hen, hvis skaden faktisk rammer, og du ikke er bevidst om et forhold, som gør, at dækningen ikke slår til.

Gode råd, så du forstår din dækning

Hvis du skal tage et informeret valg i forhold til at vælge, hvorvidt du skal have en ejerskifteforsikring eller ej samt vælge forsikringsudbyder, er det vigtigt at forstå dækningen. Et par gode råd, du kan anvende, for at blive mere informeret, er:

  • 1) Sæt rigtig god tid af til at læse forsikringsbetingelserne. Undgå at gøre det, lige inden du tegner forsikringen, således at det blot skal overstås. Sæt gerne en eftermiddag af, hvor du nærmest nærstuderer de kringlede sætninger. Det vil gøre en stor forskel i forhold til at forstå ejerskifteforsikringens dækning
  • 2) Ring til forsikringsselskabet. Hvis du tager rådene i rækkefølge, vil du være i bedre stand til at stille de rigtige spørgsmål. Hvis du eksempelvis har læst betingelserne og har noteret et par steder, hvor du stadig er forvirret, kan du spørge forsikringsselskabet direkte ind til dette. Husk, du er en potentiel kunde, så de vil højest sandsynligt gerne hjælpe dig
  • 3) Få hjælp udefra. Hos nogle forsikringsselskaber eller hos eksterne firmaer kan du booke en forsikringskonsulent eller lignende, som kan være behjælpelig med at oversætte det juridiske sprog til noget mere menneskeligt. Alternativt kan du booke en advokat til at hjælpe dig igennem betingelserne. Det er ikke nødvendigvis noget, der bliver aktuelt, og det er selvfølgelig heller ikke gratis. Men det kan være den rigtige beslutning, hvis du vil have helt styr på, hvad din dækning er på ejerskifteforsikring.

Hvis du selv leder efter en ejerskifteforsikring, er Dansk Boligforsikring én af udbyderne.

Kategorier:Forsikring