Mange mennesker går i dag rundt med øjenlidelser, der nemt kan kureres med en øjenlaseroperation hos en øjenlæge. Der er desværre tendens til at folk vælger laserbehandling fra og symptombehandler deres øjenproblemer med briller eller kontaktlinser.

Forklaringen skal måske findes i, at folk har nogle forkerte forestillinger om, at prisen på en øjenlaseroperation er meget høj, eller fejlagtigt tror, at en øjenlaseroperation er tidskrævende og smertefuld.

Meningen med dette indlæg er derfor at korrigere disse misforståelser og forhåbentligt gøre det klart, at en øjenlaseroperation kan være den bedste kur for alt fra nærsynethed til bygningsfejl.

Hvad er en øjenlaseroperation?

En øjenlaseroperation er en særlig måde at behandle øjenlidelser såsom nærsynethed, langsynethed, grøn stær, grå stær, tynde hornhinder og bygningsfejl på. Den indbefatter lokalbedøvelse og en tur i en lasermaskine, der arbejder efter et digitaliseret billede af øjet, og med præcise laserskud retter op på selv de fineste optiske fejl.

Hvad koster en øjenlaseroperation?

En øjenlaseroperation er slet ikke så dyr, som mange folk går og tror. Typisk betaler du i omegnen af 15.000 kroner. Dette beløb inkluderer en forundersøgelse, lokalbedøvelse og selve laserbehandlingen. Langt de fleste mennesker kan nøjes med en enkelt behandling.

De 15.000 kroner er derfor at betragte som et godt investeret éngangsbeløb. Tænk blot på, hvor mange penge det koster kontinuerligt at købe nye briller og kontaktlinser år efter år.

Hvilke bivirkninger er forbundet med en øjenlaseroperation?

I meget få tilfælde kan patienter efter en øjenlaserbehandling opleve at få hornhindebetændelse eller arvævsudvikling, som kan forringe synsevnen. Det sker dog yderst sjældent. Hovedparten af patienter oplever slet ingen bivirkninger efter en øjenlaseroperation, men er på benene få sekunder efter, at behandlingen er overstået, og har normalt syn inden for 24 timer.

Hvem foretager en øjenlaseroperation – og med hvilket udstyr?

En øjenlaseroperation bliver altid foretaget en autoriseret øjenlæge – eventuelt hjulpet af en klinikassistent. Ofte har øjenlægen investeret i den nyeste teknologi inden for laserbehandling i form af lasermaskiner såsom Femtosecond Laser VisuMax Mel 90, der er helt utroligt præcis. Du kan derfor føle dig i helt trygge hænder, hvis du vælger at få foretaget en øjenlaseroperation.

 

Kategorier:Sundhed