Backgammon-spil er som mange andre brætspil gået lidt i glemmebogen de seneste år, hvor smartphones, tablets og Ipads har fået overtaget i vores fritid. Og det er egentlig en skam, for backgammon-spil er faktisk en sjov og lidt speciel fritidsaktivitet, der kan nydes i selskab med andre.

Det særlige ved backgammon-spil

Det specielle ved backgammon-spil er først og fremmest, at det er et meget gammelt spil med flere tusinde år på bagen. Der er lidt uenighed om den specifikke oprindelse, idet mange lande i Mellemøsten hævder at være opfindere af backgammon-spillet. Den version af backgammon-spil, som vi kender i Vesten i dag, er dog importeret fra Arabien.

Det finurlige ved backgammon-spil er yderligere, at spillepladen befinder sig inden i en form for flad kuffert, der nemt kan transporteres. Det gør backgammon-spil oplagt til at spille på stranden, på picnic eller tage med som underholdning i lufthavnen eller andre steder, hvor ventetiden kan være lang og kedelig.

Sådan foregår backgammon-spil

Backgammon-spil spilles af to personer og består af selve spillepladen, 2 x 15 spillebrikker samt 2 terninger og én dobbeltterning. Hver spiller har fra backgammon-spillets start 15 brikker på brættet, og helt basalt gælder spillet om at være den første til at få alle sine brikker af brættet.

Backgammon-spil fås i forskellige kvaliteter

Backgammon-spil kan både købes i helt billige versioner, hvor alle dele nærmest er lavet af plastik, men produceres også i luksusversioner. Backgammon-spil i luksusvarianten er ofte lavet med lækre materialer såsom træ og læder. Det gælder for eksempel backgammon-spil fra det italienske mærke Dal Negro. Den græske producent Manopoulos er også særligt kendt for deres meget fine, håndlavede backgammon-spil.

Før man køber et backgammon-spil, er det værd at overveje, hvor man gerne vil spille spillet henne og hvilken kvalitet, man derfor har behov for. Hvis spillet primært skal spilles med børn eller på steder, hvor det kan blive ødelagt – for eksempel på en skovtur eller på stranden – så kan man med fordel købe et backgammon-spil i den lidt lavere prisklasse. Regner man derimod med at spille backgammon derhjemme eller i en backgammonklub, så kan det være lækkert med et flot backgammon-spil lavet af velduftende læder og poleret træ.

Backgammon-spil købes nemt på internettet

Før i tiden kunne man købe brætspil, deriblandt backgammon-spil, i legetøjsbutikker og boghandlere. I dag er spillet dog som nævnt blevet lidt glemt, og det kan være svært at opstøve et backgammon-spil i en fysisk butik. Heldigvis findes der en række onlinebutikker, der fører et bredt udvalg af backgammon-spil. Én af dem er Pokershop.dk, der navnet til trods ikke kun sælger pokerudstyr, men også backgammon-spil i lækre kvaliteter til onlinepriser.

Kategorier:Underholdning